Dulceata de dovleac ca la mama acasa
Ai vazut cu siguranta la bunici in gradina sau pe camp dovleci portocalii. Cand eram mica speram ca din ei sa pot avea o caleasca precum avea Cenusareasa. Cand am crescut aveam sa aflu ca delicioasa dulceata pe care mi-o dadea bunica la micul dejun era facuta tocmai din acei dovleci. Prepara alaturi de mine o dulceata de dovleac.
http://organik.ro/account/activereferal-20e97c81dc8d0e794d048881b03c4417
1 kg dovleac
3 portocale
5 linguri de coniac
1 kg de zahar
Cum se prepara dulceata de dovleac?
• Dovleacul se curata de coaja si se taie cat mai mic.• Portocalele se taie si ele cubulete (eu le curat de coaja dar daca le vrei cu coaja spala-le foarte bine pentru ca pot fi toxice).
• Dovleacul si portocalele se pun intr-o cratita, se acopera cu zahar si se lasa la rece pentru minimum 3 ore.
• Dupa ce acestea si-au lasat zeama se pun la foc mic si se amesteca.
• Cand dulceata e aproape gata se adauga coniacul.
• Daca dulceata de dovleac s-a inchegat se pune fierbinte in borcane si se lasa la cald (invelita in paturi) pentru 48 de ore.