Dulceata de gogonele umplute cu nuca |
---|
Timp de gătire |
---|
Ingrediente
gogonelezahar
vanilie
lamiie.
Mod de preparare
La 2.5 kg gogonele, mici micute mititele, am pus 2.5 kg zahar si 2 kg apa, 2 lamii, 4 pliculete de zahar vaniliat. Curatam gogonelele de casuta de seminte, le lasam la scurs cu gura in jos - eu de data asta nu am mai oparit gogonelele, ca erau tare mititele si slabute in carne, m-am gandit ca nu ramane nimic de ele. Cat stau ele la scurs, punem la fiert 2 l apa cu 2.5 kg de zahar, zaharul vanilat - daca folositi vanilie sa stiti ca se mai inchide la culoarea- si lamiia, decojita se feliata, pina se leaga bine. Cat fierbe siropul, umplem gogonelele cu nuca verde, decojita - eu am tinut-o la congelator, ca timpul nucilor verzi a trecut demult. Apoi le dam drumul la fiert in siropul legat, pentru circa 30 min. Dupa ce se raceste se pune la borcan. Dulceata nu face prea multa spuma.