ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Dulceata de gogonele si nuci




Dulceata de gogonele si nuci









Am facut-o înainte sa plec în concediu.Acum am degustat-o!Este super buna!
Gogonelele sînt de la mine din gradina.Nuca e tot proaspata de anul asta.
Dulceata asta este una mai taraneasca,cu textura mai groaba,cu tot cu semnite si fara depielitari de gogo & nuci.
Siropul are densitatea la fel ca mierea si este foaaaarte aromat!
Din cantitatile date mi-au iesit 5 borcanele cu volum de 200 ml.
Le-am umplut pîna la filet,deci cam 180 ml în fiecare.
Cîte grame au,nu stiu...ca nu le-am cîntarit





  • 1100 g gogonele(neto)
  • 1 lamîie
  • 1 pastaie de vanilie
  • 800 g zhar
  • apa cît sa acopere gogonelele
  • 80 g nuci
  • 1 bastoan de scortisoara




Se spala gogonelele si se curata de partea verde de la codita.



Taiate felii.



Se pun în oala,se adauga zaharul,pastaia de vanilie despicata
(am scos vanilia din interior,restul iese la fierbere).



O pastaie proaspata este umeda si putin zemoasa



Se adauga apa si zeama de lamîie si se lasa sa fiarba timp de aproximativ o ora
la foc moderat/lejer,dupa care se aduga nuca si scortisoara.Se face focul mare,
si se lasa sa traga un clocot mai lung pîna se leaga siropul.
Atentie,asta de întîmpla destul de repede,daca focul e tare.
Verificati la fiecare 2 minute cîte o picatura de sirop.
Daca se întinde mai încet pe o farfurie rece,opriti focul.
Nu fierbeti pîna siropul e prea gros,pentru ca se mai îngroasa dupa racire.





Dulceata se toarna fierbinte în borcanele înca fierbinti,dezinfectate în cuptor.
Se închid,si se tin pe capac vreo 10 minute,dupa care se întorc.
În maxim jumatate de ora fac vid.Asa se pastreaza mult si bine,fara niciun conservant.