Dulceata de banane cu lichior
Ai mai facut pana acum dulceata de banane? bucatarul propune o reteta de dulceata de banane si mai speciala. Este uimitor cum un ingredient poate schimba gusul preparatului tau radical. Incearca aceasta reteta si vei vedea ca nu iti va parea rau.
Ingrediente: 4-5 banane coapte 3 linguri de suc de lamaie O cana de suc de portocale O jumatate de cana de zahar 1 plic de zahar vanilat O lingurita rasa de sare 1 lingura de lichior de banane |
Cum se prepara?
Bananele se decojesc si se taie in felii. Se aseaza feliile intr-o cratita cu sucul de lamaie, sucul de portocale, zaharul, zaharul vanilat si sarea. Se lasa la fiert pana ce zaharul este topit in totalitate, dupa care se reduce focul si se amesteca usor. Va trebui sa tii dulceata de banane pe foc aproximativ 30 de minute pana va prinde consistenta potrivita. Se toarna apoi lichiorul de banane, se amesteca si se da la o parte de pe foc. Dulceata se pune in borcane, avand grija sa lasi putin spatiu pana la gura borcanului. Lasa dulceata sa se raceasca dupa care depoziteaz-o intr-un loc racoros.
Un mic truc pentru ca in borcane sa nu intre aer dupa ce ai pus capacul este ca atunci cand depozitezi borcanele la loc racoros, sa le asezi cu capacele in jos. Astfel dulceata de banane cu lichior va dura mult mai mult si te va incanta de fiecare data cand o gusti.