Gogosi Romanesti

Timp de preparare:
1 ora si 10 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
1kg Faina
4 Oua
100 gr. Unt
2-3 Plicuri Zahar Vanilat
1 sticluta Rom
350 gr lapte
1 plic Drojdie / 25 gr solida
10 gr. Sare
Mod de preparare:
Intr-un castron se amesteca faina impreuna cu drojdia(in cazul de fata pt k am folosit drojdie la plic), apoi se adauga untul la temperatura camerei, ouale batute cu putina sare, laptele caldut, sticluta de rom, se amesteca pana se face un amestec omogen..
Se lasa la dospit cam 45 minute, apoi coca se intinde la o forma potrivita si se alege un pahar cu care se formeaza cercuri(pe placul bucatarului) se pun in uleiul incins se lasa pana se rumenesc..sa aveti pofta!(nu numai d-stra)
Se lasa la dospit cam 45 minute, apoi coca se intinde la o forma potrivita si se alege un pahar cu care se formeaza cercuri(pe placul bucatarului) se pun in uleiul incins se lasa pana se rumenesc..sa aveti pofta!(nu numai d-stra)