ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Ciorba de dovlecei cu zeama de varza (de post)



Ciorba de dovlecei cu zeama de varza (de post)










Timp de preparare:
40 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
3-4 dovlecei tineri (600 g)
2 cepe
1 morcov
1 pastarnac
50 g telina
1 cartof
300 ml bulion/2 linguri ketchup
1,2 l zeama de varza
1 legatura patrunjel + leustean (uscat)
4 linguri ulei
sare, piper, optional 1 lingurita zahar


Mod de preparare:
Curatati legumele, spalati-le, tocati ceapa marunt, morcovul feliute subtiri, telina si pastarnacul cubulete, taiati cartoful in bucati mai mari si puneti totul la calit intr-o oala, la foc mic, in ulei. Taiati dovleceii in patru pe lungime, apoi feliati fasiile de dovlecel si adaugati-le peste celelalte legume. Lasati sa se caleasca la foc mic cateva minute, adaugati ketchup/bulion, 1,5 l apa clocotita si lasati sa fiarba la foc mic inca 20 minute. Puneti in ciorba zaharul si putina verdeata tocata. Separat puneti la fiert zeama de varza. Cand clocoteste adaugati-o peste ciorba de dovlecei. Lasati sa mai dea cateva clocote.
Dregeti gustul de sare si piper, garnisiti cu cateva frunze de leustean. Zeama de varza pe care am folosit-o este roz pentru ca am adaugat in butoiul cu varza cateva sferturi de sfecla rosie.
Pofta buna.