ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Ciorba de dovlecei cu perisoare



 

Ciorba de dovlecei cu perisoare












Ingrediente:
3-4 dovlecei tineri (600 g)
300 g carne tocata (pasare, manzat, amestec)
1 ou
2 cepe
1 morcov
1 pastarnac
50 g telina
1 cartof
300 ml bulion/2 linguri ketchup
1,2 l zeama de varza
1 legatura patrunjel + leustean (uscat)
4 linguri ulei
sare, piper, optional 1 lingurita zahar


Mod de preparare:
Perisoarele le-am facut putin diferit de cele clasice, fara orez, ci cu dovlecel ras si ou. Am acrit-o cu zeama de varza. Este roz pentru ca am pus bucati de sfecla rosie in butoiul cu varza.
Curatati legumele, spalati-le, tocati ceapa marunt, morcovul feliute subtiri, telina si pastarnacul cubulete, taiati cartoful in bucati mai mari si puneti totul la calit intr-o oala, la foc mic, in ulei. Taiati dovleceii in patru pe lungime (pastrati jumatate de dovlecel pentru perisoare) apoi feliati fasiile de dovlecel si adaugati-le peste celelalte legume. Lasati sa se caleasca la foc mic cateva minute, adaugati ketchup/bulion, 1,5 l apa clocotita si lasati sa fiarba la foc mic inca 20 minute. Puneti in ciorba zaharul si putina verdeata tocata.
Intre timp preparati perisoarele. Puneti carnea tocata intr-un castron, adaugati dovlecelul ramas dat pe razatoarea mare, oul, patrunjel tocat, sare si piper, omogenizati compozitia. Formati cu mana uda perisoare nu prea mari, pe care le asezati pe un fund de lemn ud. (aproximativ 15-16 perisoare)
Separat puneti la fiert zeama de varza.
Adaugati perisoarele in ciorba (sa nu clocoteasca) una cate una si lasati sa fiarba la foc foarte mic 5 minute. Turnati zeama de varza clocotita si mai lasati 10 minute la foc mic. Dregeti gustul de sare, piper si adaugati restul de verdeata.
Puteti drege ciorba cu smantana sau iaurt si sa o serviti cu ardei iuti. Pofta buna