Ciorba de pui ardeleneasca
Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)
Ingrediente:
Pentru aceasta ciorba de pui aveti nevoie de: o ceapa
2 morcovi
o bucata de telina
o radacina de patrunjel
o legatura de frunze de patunjel
2 bucati de spate de pui
portionate
2 linguri de ulei
boia
5 linguri de smantana
un galbenus
sare
piper si putin otet.
Mod de preparare:
Se toaca marunt ceapa. Se taie bucati telina si radacina de patrunjel, se dau prin razatoare cei 2 morcovi. Se pun toate legumele la prajit intr-o cratita in care am pus 2 linguri de ulei. Se amesteca bine, apoi se adauga una-doua linguri de apa. Dupa 5 min. se pun si bucatile de pui la prajit. Se mai lasa la prajit cca 10 min, se adauga boiaua, se amesteca bine, apoi se adauga 3-4 l de apa rece. Se adauga legatura de patrunjel verde pentru gust, din care se pastreaza frunzele si se toaca.
Dupa cca 20 min. de la clocot, se ia putina supa deoparte, iar intr-un bol se freaca bine galbenusul de ou, cu putina sare si 5 linguri de smantana. Se adauga supa de pui peste smantana si apoi se pune in ciorba.Se potriveste de sare, piper si se drege cu putin otet(daca se poate de mere, e foarte sanatos). Se adauga frunjele de patrunhel tocate, se da un clocot apoi se stinge focul si se acopera cu un capac, pentru ca toate aromele sa se imbine, si sa creeze acea consistenta necesara unei ciorbe.
Va doresc pofta buna la o ciorba de pui ardeleneasca.
Dupa cca 20 min. de la clocot, se ia putina supa deoparte, iar intr-un bol se freaca bine galbenusul de ou, cu putina sare si 5 linguri de smantana. Se adauga supa de pui peste smantana si apoi se pune in ciorba.Se potriveste de sare, piper si se drege cu putin otet(daca se poate de mere, e foarte sanatos). Se adauga frunjele de patrunhel tocate, se da un clocot apoi se stinge focul si se acopera cu un capac, pentru ca toate aromele sa se imbine, si sa creeze acea consistenta necesara unei ciorbe.
Va doresc pofta buna la o ciorba de pui ardeleneasca.