Tort cu fructe de padure
Nu stiu daca v-am mai zis, insa eu nu am sarbatorit niciodata "ziua indragostitilor". Nu pentru ca nu as fi fost indragostita, ci pentru ca nu mi se pare o sarbatoare demna de pus pe tapet, ca sa zic asa. Ma lasa rece lucrurile care "trebuie" facute pentru ca asa zic unii: trebuie sa cumperi flori, trebuie sa porti lenjerie rosie, trebuie sa faci sex... Hahaha:)) Groaznic! Insa pe 14 februarie sarbatoresc 3 ani si 4 luni alaturi de iubitul meu si m-am gandit sa prepar ceva dulce...
Ce poate fi mai bun la sfarsitul iernii decat niste fructe de padure care sa te trimita cu gandul la vara si caldura?! Asa ca m-am decis sa prepar un tort cu astfel de fructe si o crema delicata de iaurt.
Ingrediente: piscoturi Savoiardi (un pachet mic), iaurt din fructe de padure (4 mici sau unul mare), frisca lichida (200 ml), vanilie, gelatina, o punga cu fructe de padure congelate.
Mod de preparare:
- se face un sirop din apa, zahar si vanilie pentru piscoturi. Acesta poate fi inlocuit cu zeama de compot sau chiar sampanie:)
- piscoturile se scufunda 1-2 secunde in sirop si se pun pe fundul unei tave pentru tort, cat mai apropiate posibil.
- iaurtul se amesteca cu o lingura de zahar si vanilie si se bate cu mixerul. Se adauga gelatina inmuiata in apa rece si apoi dizolvata pe foc. Se lasa la rece timp de o ora.
- frisca se bate bine cu mixerul si apoi se adauga la crema de iaurt rece.
- tot acest amestec se pune peste piscoturi si se aranjeaza frumos. Pe deasupra se aseaza fructele de padure usor decongelate. Poti lasa sucul de la acestea sa curga frumos pe prajitura, pentru un aspect rustic sau le poti sterge inainte de a le aseza pe tort.