Ingrediente: 8 oua, 8 linguri de zahar, 8 linuri de ulei, 8 linguri de faina, o crema de vanilie la plic, 300 ml frisca lichida, 2 plicuri de praf de copt, 2 linguri cacao, 1 kg zmeura (plus supliment de zahar daca este mai acra), 1 crema de ciocolata la plic, 500 ml lapte, vanilie.
Mod de preparare:
- se fac doua blaturi din pandispan - unul alb si unul negru astfel:
- se bat albusurile de la 4 oua cu un praf de zahar si apoi cu 4 linguri de zahar. Se incorporeaza 4 galbenusuri, 4 linguri de ulei, 4 linguri de faina (2 de faina, 2 de cacao - pentru blatul negru), praful de copt. Se toarna compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul incins timp de 30 de minute.
- se fac cremele de vanilie si de ciocolata dupa instructiunile de pe plic
- zmeura se spala bine si se imparte in 3: cateva fructe pentru ornat, o parte pentru spuma de zmeura si o parte pentru un piure de zmeura
- 200 ml de frisca lichida se bate bine si apoi se adauga zmeura, pana se obtine o spuma consistenta, de culoare roz
- la mixer sau la blander se striveste restul de zmeura si se adauga putin zahar pana se obtine un suc gros
- se pregateste o cafea buna cu zahar si se strecoara
- blaturile (alb si negru) se taie in jumatate
Tortul se asambleaza astfel:
- un blat negru se insiropeaza cu cafea
- se adauga jumatate din crema de vanilie
- blatul alb se insiropeaza cu piure de zmeura
- se adauga spuma de zmeura
- celalat blat alb se insiropeaza iar cu zmeura
- se adauga restul de crema de vanilie
- se pune ultimul blat negru si se insiropeaza cu restul de cafea
- tortul se imbraca in crema de ciocolata si se orneaza cu frisca, zmeura si ciocolata rasa
Tortul este senzational - imbinarea perfecta intre gustul fabulos al ciocolatei, acrisor si parfumat al zmeurei si fin al vaniliei. Perfectiunea!