ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Meniu special pentru ziua ta

 

 

 

Astazi este duminica (deci am ceva timp liber) si este si ziua mea. Asa ca m-am gandit sa ma ocup mai mult de domeniul care ma pasioneaza si anume - gastronomia. Am cautat retete, m-am gandit la ce mi-ar placea sa mananc si am alcatuit un meniu echilibrat si delicios. Iata alegerile mele: clatite mexicane, salata aperitiv cu citrice si tort de ciocolata cu banane. Retetele in continuare...



Salata festiva cu citrice

Ca aperitiv am ales aceasta salata foarte usoara si gustoasa, care se face rapid. Ingrediente: grapefruit (cantitatea depinde de numarul de persoane pentru care gatiti), portocale, ananas proaspat, castravete (din acela de sera, lung), 1/2 avocado, 1/2 ceapa rosie, ardei iute, otet de fructe, sare, putin zahar brun, piper, seminte de floarea soarelui sau migdale pentru ornat.


Mod de preparare:

- fructele (grapefruit, portocale, ananas) se taie cubulete si se presara cu putin zahar brun. Se acopera cu o marinada formata din: suc de portocale (stors de la 1-2 portocale), putin otet de fructe, sare, piper, putina zeama de lamaie. Se lasa jumatate de ora la rece.

- se face un sos (gen guacamole) din 1/2 avocado, ardei iute si ceapa (se pun toate in blander).

- fructele se scurg de zeama, se pun intr-un bol rotund, se adauga sosul de avocado si se presara migdale sau seminte de floarea soarelui. Daca sosul este prea gros, sa adauga putina marinada.

Clatite mexicane

Felul principal este o mancare mexicana deliciosa ce are in compozitie carne de curcan sau de pui.

Ingrediente:

Pentru clatite: 4 oua, sare, piper, lapte, faina
Pentru umplutura: 300 g carne de curcan fiarta (se poate folosi si carne de pui), 100 g fasole rosie (neagra) fiarta
Pentru sos: rosii din conserva, ceapa, sofran, chimen, oregano, boia de ardei dulce, chili, ulei de masline
Pentru "glazura": branza (cascaval) pentru ras, ceapa verde


Mod de preparare:

- clatitele se prepara in mod traditional si se prajesc intr-o tigaie neaderenta unsa cu foarte putin ulei.

- ceapa se caleste in ulei de masline, se adauga rosiile si toate condimentele pentru sos - se fierbe la foc foarte mic timp de 20 de minute, pana se leaga bine sosul.

- jumatate din cantitatea de sos obtinut astfel se amesteca cu fasolea si carnea de curcan fierte, apoi clatitele se "ung" cu aceasta compozitie.

- intr-un vas rezistent la foc se pune o jumatate din cantitatea de sos ramasa, se aseaza clatitele impaturite in patru (umplute cu fasole si curcan) si se adauga restul de sos. Se presara ceapa verde taiata marunt si branza rasa sau cascaval.

- vasul se da la cuptor timp de 20 de minute la foc mediu, pana totul prinde o crusta frumoasa.

- clatitele mexicane se servesc cu salata verde sau ardei copti.

Tort de ciocolata si banane

Ingrediente: un blat de ciocolata (cumparat), gelatina, iaurt de banane (4 cutii mici), lichior de banane, zahar pudra, vanilie, 4-5 banane, 800 g frisca, ciocolata amaruie pentru ras


Mod de preparare:

- gelatina se lasa in apa rece timp de 10-15 minute si apoi se incalzeste pana la dizolvare completa, fara sa se fiarba.

- iaurtul de banane se amesteca cu putin lichior, cu zahar pudra (daca mai este nevoie) si vanilie, se adauga gelatina si se mixeaza. Se lasa la rece pana se intareste.

- frisca se bate bine si jumatate din cantitatea obtinuta se amesteca cu crema de iaurt.

- blatul se insiropeaza cu lichior de banane, se pun bananele taiate felii si se adauga crema.

- la final, tortul se imbraca in frisca si se rade pe deasupra ciocolata amaruie.




Acest meniu merge de minune cu o sampanie fructata, ca cea de coacaze - preferata mea!