- 3 foi de napolitana (eu am folosit pe cele de la Pion)
Pentru crema cu biscuiti:
- 4 oua
- 250 g zahar
- 100 g unt sau margarina
- 2 linguri cacao
- 100 g biscuiti
Pentru crema cu lapte praf:
- 400 g zahar
- 100 ml apa
- 200 g unt sau margarina
- 400 g lapte praf
Cum se face:
Pentru crema cu biscuiti se amesteca zaharul cu cacaoa
apoi se adauga untul topit sau margarina apoi ouale cate unul pe rand, amestecand continuu dupa adaugarea fiecaruia in compozitie.
Compozitia obtinuta se pune la fiert la bain-marie aproximativ20 minute amestecand continuu pana cand aceasta capata consistenta unei budinci.
Biscuitii ii sfaramam cu un facalet si ii adaugam la crema fiarta cand aceasta este gata.
Crema obtinuta se intinde intre 2 foi de napolitana si se da la rece.
Pregatim crema cu lapte praf: punem la fiert apa cu zaharul
pana cand zaharul este topit si se leaga ca un sirop, adaugam untul sau margarina
amestecam continuu pana cand acesta se topeste, se ia de pe foc si se adauga laptele praf
In momentul in care adaugam laptele praf trebuie amestecat bine, repede si energic pentru a nu se face cocoloase, dar cel mai bine rezolvati aceasta treaba cu un mixer.
Crema obtinuta se aseaza pe prajitura si se niveleaza frumos.
Se pune imediat peste crema (nu asteptam sa se raceasca de tot) a treia foaie de napolitana. Dam la rece pana a doua zi (dar daca nu te poti abtine te poti invoi si dupa cateva ore) cand poate fi taiata dupa cum doriti in patrate, dreptunghiuri sau romburi, triunghiuri. Eu am taiat-o in patrate mai mari.