Aceste cornuri sunt de o pufosenie extraordinara si vi le recomand din tot sufletul.
Avem nevoie de:
Pentru maia: 300 ml lapte, 100 gr zahar, 50 gr. drojdie proaspata, 1 lingurita faina - toate acestea se lasa la dospit 15 minute.
Separat se bat bine 3 oua intregi cu putina sare si se adauga 200 ml ulei.
Intr-un vas mai mare punem 900 gr faina, 1 plic praf de copt,
apoi adaugam maiaua si compozitia de oua batute.
Se framanta bine pana se incorporeaza toate ingredientele si se imparte in 2 parti. In una din parti se adauga 2 linguri lapte si 1 lingura cu varf cacao si se framata pana se incorporeaza.
Se lasa cele doua jumatati (alba si neagra) la dospit aproximativ 20-30 minute.
Intre timp preparam siropul din 250 gr zahar cu 250 ml apa care se fierb 10 minute.
Pentru umplutura putem folosi nuca macinata, mac macinat si indulcit cu zahar, stafide, rahat taiat felii sau cubulete sau ce doriti voi (eu am folosit 350 g rahat taiat felii).Dupa ce au crescut, fiecare jumatate se imparte in 8 bucati. Vom avea 8 parti negre si 8 parti albe.
Se intinde cu facaletul 1 parte alba formand un cerc si separat se intinde si 1 parte neagra care trebuie sa fie diametral mai mica decat partea alba, apoi se suprapun
si cercul obtinut il taiem cu cutitul in 4 sferturi (cine doreste poate imparti cercul in 6 sau 8 parti, obtinand astfel cornulete mai mici).
Se intoarce fiecare sfert cu partea alba in sus, se mai intinde putin cu facaletul, se aseaza rahatul si se ruleaza.
Atentie: a se rula de la baza unde am pus rahatul spre varf.
Le asezam in tava pe hartie de copt
si le dam la cuptor pentru 15 -20 minute la 180 grade C.
Le scoatem si cat sunt inca fierbinti le "pictam" cu putin sirop.
Sau le puteti lasa si fara sirop insa nu vor fi asa de dulci.
Ia priviti ce pufoase sunt:
Nu-i asa ca va e pofta?!