snitel salerno
Ingrediente mancare
- 4 snitele de pui sau curcan a cca 150 g fiecare
- sare
- piper
- o lingura faina
- 3 linguri ulei de masline
- o rosie mare
- 1 capatana de usturoi
- o legatura patrunjel verde
- 250 g mozzarella
Mod de preparare reteta
Speli carnea, o stergi de apa si o presezi putin cu podul palmei. Presari sare si piper, apoi putina faina.Infierbanti intr-o tigaie 2 linguri de ulei in care prajesti snitelele cca 1 minut pe fiecare parte.
Tai rosia felii subtiri, la fel ca si mozzarella, scursa de zeama.
Zdrobesti usturoiul, iar verdeata o toci marunt. Pe fiecare snitel, asezi alternativ felii de rosii si de mozzarella, presari verdeata si usturoiul, putina sare si piper, dupa care le pui intr-o forma termorezistenta, eventual petrecute putin unele peste altele, in forma de tigla.
Stropesti totul cu restul de ulei, dai la cuptor, dinainte incalzit, la foc mai tare, cca 20-25 de minute.
Se poate servi cu garnitura de cartofi noi taranesti.
Pofta buna!