Ingrediente mancare
- 500 g pulpa de porc
- 500 g ciuperci
- 500 g ceapa
- ulei
- 1 foaie dafin
- 400 g rosii decojite in bulion
- cimbru
- oregano
- boia dulce
- boia iute
- sare
Mod de preparare reteta
Speli carnea si o tai in cubulete, adaugi sare si o condimentezi cu boia dulce, boia iute, oregano, cimbru, si o pui la inabusit cu putin ulei.Dupa cca 7 minute, adaugi ceapa taiata potrivit de mare si o cana cu apa. In cazul in care carnea de porc nu are grasime, mai adaugi 2 linguri de ulei.
Amesteci sa nu se prinda de cratita, iar dupa ce ceapa s-a inmuiat se adauga ciupercile spalate si taiate bucati mai mari. Pui foaia de dafin, potrivesti de sare si condimente si amesteci totul.
Dupa ce au inceput sa se inmoaie si ciupercile se adauga rosiile decojite, taiate marunt, sucul lor si putina apa. Acoperi cu un capac si lasi sa fiarba pana cand scade zeama.
Servesti tocanita cu mamaliga si cu un vin rosu sau visinata. Este foarte buna si cu o salata de varza murata sau cruda.
Pofta buna!