morun gratinat cu ciuperci
ingrediente
Cantitate pentru 4 portii
— un morun fara cap mai marisor
— faina 70 gr
— unt 100 gr
— vin a1b 50 ml
— cascaval
— foi de dafin
— oua 2 buc
— ceapa 50 gr
— ciuperci proaspete sau conserva 100 gr sau 50 gr
— lapte 200 ml
— pesmet 30 gr
— smintina 50 ml
— piper boabe
— sare
mod de preparare
Morunul se curata, se spala si se portioneaza. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Ouale se spala, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurlie de galbenusuri. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. Cind se folosesc ciuperci conserva se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame. Ceapa se curata se spala si se taie marunt. Faina si pesmetul se cern. Laptele se fierbe.
-Bucatile de peste se fierb in apa cu ceapa, piper, foi de dafin, vin si sare. Se prepara un sos din unt (100 g), faina dizo1vata in lapte, smintina si sare.
Se fierbe circa 15 minute, se raceste putin si se adauga cascaval ras (50 g), galbenusuri de ou, albusuri batute spuma si se amesteca. Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet se adauga jumatate din cantitatea de sos, se asaza bucatile de peste, deasupra ciuperci si restul de sos.
Se presara cascaval ras si se introduc la cuptor, pentru gratinare circa 10 minute.
va doresc pofta buna