ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

creveti cu scoici si orez




 ingrediente


300g creveti
300g scoici
300g orez
50 ml supa de pui
2 cepe
2 rosii
1 lamaie
ulei
2 linguri otet de vin
3 lingurite miere
50 ml apa
coriandru
patrunjel verde
sare
piper



 mod de preparare

Se pune la calit ceapa taiata marunt.Dupa ce a devenit sticloasa adaugam crevetii si scoicile (in prealabil spalate si surse de apa) si lasam la prajit 3-5 min. Daca lasam mai mult la prajit devin gumate si nu sunt bune.
Dupa cele 5 min. adaugam rosiile taiate cubulete (rosiile au fost oparite si curatite de coaja) si lasam un pic, pana incepe iar sa clocoteasaca.Se adauga verdeata; patrunjelul si coriandru.
Se adauga supa de pui (fierbinte) si se dau in clocot tot 5 min.

Orezul se da la fiert si se prepara o vinegreta din otet de vin amestecata cu miere, zeama de lamaie si apa. Dupa ce orezul a fiert il turnam intr-o cratita mare unde cu o spatula mestecam in zig-zag ca sa dezlipim boabele lipite. Pe masura ce amestecam adaugam putin cate putin din vinegreta (nu e musai sa o punem pe toata ci doar atat cat trebuie ca sa ramana consistent).
Mod de servire: 
Se orneaza frumos farfuria (vezi pozele) cu crevetii si scoicile preparate langa bulgarase de orez (eu am avut forme) avand grija sa turnam putin sos pe orez. 
 
 
 
 Afişează profilul
 
va doresc pofta buna