ingrediente
300g creveti
300g scoici
300g orez
50 ml supa de pui
2 cepe
2 rosii
1 lamaie
ulei
2 linguri otet de vin
3 lingurite miere
50 ml apa
coriandru
patrunjel verde
sare
piper
mod de preparare
Se pune la calit ceapa taiata marunt.Dupa ce a devenit sticloasa adaugam crevetii si scoicile (in prealabil spalate si surse de apa) si lasam la prajit 3-5 min. Daca lasam mai mult la prajit devin gumate si nu sunt bune.
Dupa cele 5 min. adaugam rosiile taiate cubulete (rosiile au fost oparite si curatite de coaja) si lasam un pic, pana incepe iar sa clocoteasaca.Se adauga verdeata; patrunjelul si coriandru.
Se adauga supa de pui (fierbinte) si se dau in clocot tot 5 min.
Orezul se da la fiert si se prepara o vinegreta din otet de vin amestecata cu miere, zeama de lamaie si apa. Dupa ce orezul a fiert il turnam intr-o cratita mare unde cu o spatula mestecam in zig-zag ca sa dezlipim boabele lipite. Pe masura ce amestecam adaugam putin cate putin din vinegreta (nu e musai sa o punem pe toata ci doar atat cat trebuie ca sa ramana consistent).
Mod de servire:
Se orneaza frumos farfuria (vezi pozele) cu crevetii si scoicile preparate langa bulgarase de orez (eu am avut forme) avand grija sa turnam putin sos pe orez.
va doresc pofta buna