Ciorba de burta (prefiarta) cu smantana si usturoi
Ingrediente:
- 1 punga burta de vita prefiarta si taiata - aprox 1 kg
- 4 catei de usturoi zdrobiti
- 1 ardei iute taiat marunt
- 2 morcovi intregi
- 1 radacina de telina intreaga
- 1 ceapa intreaga
- 300 de grame de smantana
- putin otet
- 2 foi de dafin
- 2 linguri faina
- 3 galbenusuri de ou
- piper boabe
- sare - o lingurita
Dupa ce au fiert, se deschide oala cu presiune, se scot legumele si se arunca. Punem otetul (2-3 linguri - dupa gust), usturoiul si sarea.
Intre timp preparam un caimac din smantana, galbenusuri si faina, in care turnam putin cate putin din zeama de la ciorba, dupa care turnam din acest caimac inapoi in oala, tot putin cate putin, amestecand continuu. Se lasa sa mai fiarba 5 minute. Se poate renunta la oua si faina, punand direct smantana in ciorba.
La sfarsit se mai drege dupa gust, se serveste cu ardei iute, mujdei de usturoi si smantana.