Prajitura cu dovleac si ciocolata
Blat
200g faina
40g cacao
50g amidon
1 lingura praf de copt
un praf de sare
1 cana de nuci tocate
130ml apa rece
100ml ulei
100ml miere
esenta de rom
150-200ml sirop pt. insiropat blatul
Se da drumul la cuptor sa se incalzeasca la 180°C.
Intr-un castron se amesteca apa, uleiul, mierea si esenta.
Se cern impreuna faina, cacao, amidonul, praful de copt si sarea. Se adauga nucile. Acest amestec se adauga peste primul (amestecul cu apa...) si se omogenizeaza. Va iesi o compozitie moale, dar care nu curge. Se pune in forma si se niveleaza. Se coace aproximativ 30 min. Se lasa sa se raceasca bine si se insiropeaza.
Crema-tofu
800g tofu tare (momen-dofu / firm tofu)
1-1/2 lingurita suc de lamaie
270ml apa
un praf de sare
8g agar-agar (kanten)
150ml miere
Tofu se pune la scurs cam pt. o ora... dupa care se mixeaza bine (in mixer cu tocator) impreuna cu sucul de lamaie.
Agarul se dizolva in apa, se adauga si mierea si sarea si se pune totul pe foc potrivit, amestecand continuu. De cand incepe sa clocoteasca, se mai tine cam 2-3 min. amestecand continuu.
Cum se ia de pe foc se toarna treptat peste tofu si se mixeaza repede si continuu.
Crema-dovleac
1/2 crema-tofu
1/2 dovleac (dupa ce se face piure ies cam 2 cani)
scortisoara, cuisoare, nucsoara
Dovleacul curatat se fierbe la aburi sau la microunde. Se piseaza bine, se adauga aromele si crema-tofu si se mixeaza bine. Se trece prin sita. Se toarna apoi peste blatul racit si insiropat. Se niveleaza bine crema si se da la frigider.
Crema-ciocolata
1/2 crema-tofu
40g cacao
100ml apa
3 linguri miere
esenta de rom
50g fulgi de cocos
Apa, cacao si mierea se pun pe foc pana se leaga. Se amesteca cu crema-tofu si se mixeaza bine. Se adauga si esenta. Se trece prin sita. Se toarna peste crema-dovleac, se presara fulgi de cocos, se preseaza putin ca sa se prinda de crema si se da din nou la frigider pt. cateva ore. Se taie cu cutitul inmuiat in apa fierbinte si sters la fiecare taietura.
200g faina
40g cacao
50g amidon
1 lingura praf de copt
un praf de sare
1 cana de nuci tocate
130ml apa rece
100ml ulei
100ml miere
esenta de rom
150-200ml sirop pt. insiropat blatul
Se da drumul la cuptor sa se incalzeasca la 180°C.
Intr-un castron se amesteca apa, uleiul, mierea si esenta.
Se cern impreuna faina, cacao, amidonul, praful de copt si sarea. Se adauga nucile. Acest amestec se adauga peste primul (amestecul cu apa...) si se omogenizeaza. Va iesi o compozitie moale, dar care nu curge. Se pune in forma si se niveleaza. Se coace aproximativ 30 min. Se lasa sa se raceasca bine si se insiropeaza.
Crema-tofu
800g tofu tare (momen-dofu / firm tofu)
1-1/2 lingurita suc de lamaie
270ml apa
un praf de sare
8g agar-agar (kanten)
150ml miere
Tofu se pune la scurs cam pt. o ora... dupa care se mixeaza bine (in mixer cu tocator) impreuna cu sucul de lamaie.
Agarul se dizolva in apa, se adauga si mierea si sarea si se pune totul pe foc potrivit, amestecand continuu. De cand incepe sa clocoteasca, se mai tine cam 2-3 min. amestecand continuu.
Cum se ia de pe foc se toarna treptat peste tofu si se mixeaza repede si continuu.
Crema-dovleac
1/2 crema-tofu
1/2 dovleac (dupa ce se face piure ies cam 2 cani)
scortisoara, cuisoare, nucsoara
Dovleacul curatat se fierbe la aburi sau la microunde. Se piseaza bine, se adauga aromele si crema-tofu si se mixeaza bine. Se trece prin sita. Se toarna apoi peste blatul racit si insiropat. Se niveleaza bine crema si se da la frigider.
Crema-ciocolata
1/2 crema-tofu
40g cacao
100ml apa
3 linguri miere
esenta de rom
50g fulgi de cocos
Apa, cacao si mierea se pun pe foc pana se leaga. Se amesteca cu crema-tofu si se mixeaza bine. Se adauga si esenta. Se trece prin sita. Se toarna peste crema-dovleac, se presara fulgi de cocos, se preseaza putin ca sa se prinda de crema si se da din nou la frigider pt. cateva ore. Se taie cu cutitul inmuiat in apa fierbinte si sters la fiecare taietura.
~~~~~ *****~~~~~*****~~~~~
- forma folosita este de 23 x 23cm.
- cana este 200ml.
Crema-tofu, continand agar, se intareste destul de repede, deci inainte de a o pregati intai se pregateste piureul de dovleac si amestecul de cacao (pt. crema-ciocolata) si astfel dupa ce crema-tofu va fi pregatita imediat se vor pregati celelalte 2 creme, inainte ca agarul sa se intareasca prea tare.
- forma folosita este de 23 x 23cm.
- cana este 200ml.
Crema-tofu, continand agar, se intareste destul de repede, deci inainte de a o pregati intai se pregateste piureul de dovleac si amestecul de cacao (pt. crema-ciocolata) si astfel dupa ce crema-tofu va fi pregatita imediat se vor pregati celelalte 2 creme, inainte ca agarul sa se intareasca prea tare.