Calamari pane
Calamarii sunt bogati in fosfor si proteine, traiesc in oceane si pot ajunge la marimi uriase. Se hranesc atat cu pesti cat si cu alte crustacee. Timpul de preparare trebuie sa fie foarte scurt, in caz contrar carnea se intareste si devine gumata. Este bine de stiut ca in comert gasim calamari proaspeti, tuburi de calamari, dar si inele de calamari.Recomandarea mea este sa nu fie consumati in cantitati foarte mari deoarece contin mult colesterol.
Pasul 1 – taiem rondele tuburile de calamari, apoi le condimentam cu sare si piper.
Pasul 2 – trecem rondelele astfel obtinute prin faina si le punem intr-o sita fina, pentru a inlatura excesul de faina.
Pasul 3 –punem rondelele in baie de ulei timp de 2 minute, nu mai mult timp deoarece vor fi “over cooked” si carnea se va intari.
Se pot servi atat alaturi de un sos tartar, un sos Marie Rose, cat si cu zeama de lamaie.
Pofta buna!