ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Calamari pane


Calamari pane

Ingrediente
  • Calamari tub – 600 g
  • Faina – 300 g
  • Sare
  • Piper
Calamarii sunt bogati in fosfor si proteine, traiesc in oceane si pot ajunge la marimi uriase. Se hranesc atat cu pesti  cat si cu alte crustacee. Timpul de preparare trebuie sa fie foarte scurt, in caz contrar carnea se intareste si devine gumata. Este bine de stiut ca in comert gasim calamari proaspeti, tuburi de calamari, dar si inele de calamari.
Recomandarea mea este sa nu fie consumati in cantitati foarte mari deoarece contin mult colesterol.

Mod de preparare Calamari pane:
Pasul 1 – taiem rondele tuburile de calamari, apoi le condimentam cu sare si piper.
Pasul 2 – trecem rondelele astfel obtinute prin faina si le punem intr-o sita fina, pentru a inlatura excesul de faina.
Pasul 3 –punem rondelele in baie de ulei  timp de 2 minute, nu mai mult timp deoarece vor fi “over cooked” si carnea se va intari.
Se pot servi atat alaturi de un sos tartar, un sos Marie Rose, cat si  cu zeama de lamaie.
Pofta buna!