Paste cu fructe de mare
Ingrediente
- Spaghete – 320 de grame in crud
- Carne scoici – 150 grame
- Creveti 16-20 – 12 buc
- Calamari rondele – 150 grame
- Caracatita baby – 8 buc
- Suc de rosii – 200 ml
- Vin alb – 50 ml
- Ceapa – 1 buc medie
- Usturoi – 6-7 catei
- Sare
- Piper
Mod de preparare paste cu fructe de mare:
Pasul 1 – punem spaghetele la fiert in apa clocotita cu sare.
Pasul 2 – intr-o tigaie punem ulei la incins, dupa care adaugam ceapa si usturoiul tocate fin.
Pasul 3 – dupa ce acestea s-au calit, adaugam fructele de mare si le calim si pe ele.
Pasul 4 – cand sunt bine calite stropim fructele de mare cu vin.
Pasul 5 – cand au inceput sa dea in clocot adaugam sosul de rosii, sarea si piperul dupa gust.
Pasul 6 – verificam daca sunt fierte pastele, iar daca sunt gata, le strecuram de apa si le adaugam peste compozitia pe care am facut-o din fructele de mare.
Pasul 7 – le putem orna folosind 3 scoici cu carapace sau doar patrunjel.
Pofta buna!