Salam de biscuiti
Ingrediente
- biscuiti de casa – 400g
- zahar – 200g
- unt – 100g
- cacao – 100g
- rahat – 200g
- lapte - 200ml
- fulgi de cocos pentru folie
- esenta de rom 2 fiole
Intotdeauna ne vom aduce aminte de vremurile copilariei cu aceasta reteta. Azi va voi impartasi reteta care mie unu nu imi da gres niciodata, iar gustul este unul extraordinar.
Se sfarama intr-un castron biscuitii, dar nu sa se faca praf ci sa ramana si bucati mai mici de biscuiti. Se incalzeste zaharul cu laptele si se adauga untul pentru a se inmuia. Peste biscuiti adaugam cacao si compozitia de lapte, amestecam pana cand acesta se face ca o pasta si adaugam rahatul si esenta de rom. Intindem folia de plastic si presaram fulgii de nuca de cocos. Adaugam compozitia si rulam bine folia, o strangem bine la capete pentru a scoate aerul. Batoanele rezultate le bagam la frigider pentru a se intari. Dupa circa 1 ora se scot si se taie felii sau butoiase ca cele din imagine.
Va urez pofta buna !