ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

9 retete Salate


Salate

Salatele sunt nelipsite din meniul zilnic al oricarei persoane. Nu lasa rutina culinara sa iti influenteze apetitul si acceseaza vasta noastra lista de salate pentru a-ti asigura varietatea meniului.
Spor la gatit si pofta buna !

51. Salata verde cu rantas

Ingrediente: 2 salate capatane marisoare, 2 linguri untdelemn, 1 lingura faina, 1 lingurita chimen pisat,
1 lingurita zeama de lamaie, 1 lingura margarina vegetala, sare, piper, dupa gust, putin zahar.
Mod de preparare: Salata se curata de frunzele vestede de pe marginii se spala bine si se taie in sferturi pe lungime si apoi in doua pe mijloc. Se fierbe putin in apa cu sare, intr-un vas acoperit, pana devine moale. Din untdelen incins si faina se prepara un rantas. Se pune la salata fiarta. Din sare, piper, chimen, zeama de lamaie, margarina si zahar se prepara un sos ce se toarna peste salata. Se mai da, scurt, in clocot. Se serveste ca garnitura la mancaruri cu cartofi sau mazare si morcovi, ciuperci etc.

52. Salata verde saseasca

Ingrediente: 1-2 salate, 2 lingurite otet, 2 lingurite zahar, 1 varf cutit sare, 1 lingura apa, putina zeama de lamaie.
Mod de preparare: Salata se spala bine, frunzele mai mari se rup in bucati mijlocii, iar miezul se taie in sferturi. Se usuca intr-o bucata de panza curata. Se presara zaharul, se toarna o lingura de apa, otetul si zeama de lamaie si sare, dupa gust. Se amesteca bine, se serveste imediat.

53. Salata de fasole uscata

Ingrediente:  250g fasole uscata, o ceapa mijlocie,
50 g ulei, 50g ulei de masline, 5 g sare, 10 g otet.
Mod de preparare: Se alege fasolea de eventualele gunoaie. Se spala. Boabele care plutesc pe apa se inlatura. Se lasa la inmuiat 1 ora in apa calduta. Se schimba apa si se pune la fiert. Se recomanda fierberea in oala sub presiune sau din tuci, circao ora. Se arunca apa de la  fiert. Se spala fasolea in strecuratoare. In acest fel se evita balonarea si colita. Dupa fierbere si racire fasolea se amesteca cu ceapa taiata pestisori si cu ingredientele.

54. Salata de bob sau de naut

Ingrediente: 250 g bob sau naut, o ceapa mijlocie,
50 g ulei, 50 g ulei de masline, 5 g sare, 10 g otet.
Mod de preparare: Se alege bobul sau nautul de eventualele impuritati, se spala, boabele care plutesc pe apa se inlatura. Se lasa la inmuiat o ora in apa calduta. Se schimba apa si se pun la fiert. Se recomanda fierberea in oala sub presiune sau din tuci, circa o ora. Se arunca apa de la fiert, astfel se evita balonarea si colita. Dupa fierbere si racire bobul sau nautul se amesteca cu ceapa taiata pestisori si cu ingredientele.

55. Salata de cartofi

Ingrediente: 500 g cartofi, o ceapa mijlocie, 50g ulei, 50 g ulei masline, 10 g otet, 5 g sare.
Mod de preparare: Se curate cartofii si se taie in lung. Se fierb, se scurg si se amesteca cu celelalte ingrediente.

56. Salata de telina cu nuci

Ingrediente: 500g telina, 200 g mere, 100 g miez de nuca, 50g ulei, 50g suc de lamiae, 5g sare.
Ingrediente sos: 50g ulei, o bucata ceapa, o lingura faina de grau, 5 g piper, 5 g sare.
Mod de preparare: Telina si merele se rad pe razatoarea mica. Se amesteca imediat cu sucul de lamaie ( pentru a nu se inegri). Nuca se taie marunt. Se poate completa cu sos. In loc de suc de lamaie se poate folosi o solutie de 5 g sare de lamaie si 50 g apa.
Preparare sos: Se taie ceapa marunt. Se prajeste in ulei pana la culoarea aurie. Se adauga faina si se prajeste inca 2 minute. Se adauga 200 g de apa si piperul. Se lasa la foc inca 10 minute amestecand permanent. Dupa racire se adauga cateva frunze de patrunjel taiate marunt.

57. Salata de conopida

Ingrediente: Conopida potrivita ca marime, 100g ulei, 25g otet, 5 g sare, 5 g piper.
Mod de preparare: Se spala conopida si se rupe in bucati mici. Se pune la fiert in apa cu sare clocotita. Se scurge si dupa racire se amesteca usor cu uleiul, otetul sarea si piperul.

58. Salata de ridichi negre

Ingrediente: 500 g ridichi negre, 50 g ulei, 50g masline, 25g otet, 10 g sare.
Mod de preparare: Se curate ridichile. Se rad pe razatoarea mare. Se framanta cu sarea. Dupa ce sarea a inmuiat ridichea (15 minute) se storc si se amesteca cu uleiul, maslinele si otetul.

59. Salata de legume fierte

Ingrediente: 250 g cartofi, 250 g morcovi, 250 g mazare (un borcan de conserva mica), 250 g castraveti murati, 100 g ulei, 200g sos de mustar (o lingura de mustar si o lingura de otet), 10 g sare.
Mod de preparare: Se fierb cartofii si morcovii in coaja. Se curata si se taie in cuburi mici (cartofii. morcovii, castravetii). Mazarea fiarta sau conservata se spala. Se amesteca totul impreuna cu sosul de mustar. Sarea se adauga in functie de gust si in functie de cat de sarati sunt castravetii murati.