ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

5 Retete Sosuri


5 Retete Sosuri

Salatele sunt nelipsite din meniul zilnic al oricarei persoane. Nu lasa rutina culinara sa iti influenteze apetitul si acceseaza vasta noastra lista de salate pentru a-ti asigura varietatea meniului.
Spor la gatit si pofta buna !

21. Sos de usturoi

Ingrediente: 100 g usturoi, 2 lingurite sare, 1 ceasca supa de legume.
Mod de preparare: Usturoiul se zdrobeste, de preferinta intr-o piulita de lemn, se adauga sarea si o ceasca de supa de legume, strecurata. Se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se serveste la cartofi prajiti sau fasole verde fiarta.

22. Sos italian

Ingrediente: 2 linguri faina, 2 linguri margarina (sau untdelemn), 3 linguri vin rosu, 200 ml supa de legume (concentrata sau facuta in casa), 1 lingurita piper macinat, sare, dupa gust, patrunjel verde tocat (eventual).
Mod de preparare: Margarina (ori untdelemnul) se incinge si se amesteca cu faina si vinul rosu. Se fierbe totul la foc mic, timp de 10 minute. Se adauga supa de legume, sarea si piperul. Se poate adauga si patrunjel verde tocat.

23. Sos picant

Ingrediente: 10 ardei grasi, rosii si verzi, 6 rosii potrivite, 3 cepe de marime potrivita, 6 linguri untdelemn, 1 lingura otet, 5 catei de usturoi,
o jumatate lingura piper macinat, sare, dupa gust
1 ardei iute, 2 linguri apa.
Mod de preparare: Se curata ceapa, se taie marunt si se caleste in untdelemn pana devine galben-aurie, se adauga ardeii (si cel iute) taiati fideluta. Rosiile se decojesc, se taie cubulete si se adauga la ceapa si ardei, se amesteca, se pun sarea, piperul, usturoiul (bine zdrobit), otetul si apa. Se fierb, 25 minute, la foc mic.

24. Sos Vinaigrette

Ingrediente: 125 ml untdelemn, 4 linguri otet,
2 catei usturoi, o jumatate lingurita mustar, 1 varf de cutit sare, zahar, dupa gust.
Mod de preparare: Se amesteca, intr-un vas, untdelemnul, otetul, usturoiul zdrobit, mustarul, zaharul si sarea. Este un sos folosit cu succes la multe salate: verde, conopida fiarta, fasole verde fiarta etc.

25. Maioneza de post

Ingrediente: 50 g faina, 200 mL ulei, 1 lamaie,
25 g mustar, 5 g sare, 5 g piper.
Mod de preparare: Se amesteca faina cu 100 mL apa, la foc mic. Se amesteca permanent pana cand faina se desface in apa. Se da deoparte, se raceste si se amesteca cu mustarul, sarea, piperul si sucul de lamaie. Se pot folosi in loc de lamaie, 5 g sare de lamaie dizolvate in 25 mL apa. Cand este rece se adauga uleiul cate putin si se amesteca cu o lingura de lemn, ca la maioneza de oua. Aceasta maioneza se poate folosi si la diferite mancaruri de post.