Berbecut la protap
Ingrediente - Berbecut la protap
O bucata berbecut jupuit si eviscerat
4-5 - cepe (buna si ceapa verde)
4 capatani de usturoi (bun si usturoiul verde)
1/2 kg slanina de porc afumata
piper boabe
cateva foi de dafin
sare
vin rosu cat va lasa inima
ulei de floarea soarelui
Mod de preparare - Berbecut la protap
Se indeasa prin carnita berbecutului usturoi si slanina, se sareaza si se lasa animalul in bait cu piperul boabe, frunzele de dafin, ceapa ulei, ceva litri de vin rosu (de casa am avut noi), si apa sa-l acopere. Se lasa asa peste noapte. A doua zi se umple cu ceapa , usturoi si slanina , se coase si se pune pe protap. Sta acolo pret de o ora doua , timp in care se mai unge cu ulei si condimente. Noi am avut caramida refractara si s-a facut acolo un cuptoras in care am copt apoi si ceva cartofi!
Simplu si bun!
Timp de preparare: peste 120 minute minute