Zacusca 7 bunatati (bucovina)
Descriere Zacusca 7 bunatati
Zacusca cu morcovi, telina, ceapa, mere, ardei grasi, gogosari si vinete.
Ingrediente
Mod de Preparare Zacusca 7 bunatati
- telina si morcovii se dau prin razatoare, la fel si merele, curatate in prealabil de coaja si samburi; ceapa se toaca, ardeii si gogosarii se taie marunt, iar vinetele se coc, se toaca si se amesteca cu ulei;
- separat, se calesc, in cate 250 ml de ulei: telina cu morcovii, ceapa cu merele, ardeii cu gogosarii;
- cand toate ingredientele s-au racit, se pun intr-un vas mare si se amesteca cu bulionul dezlegat cu un pahar de apa;
- se omogenizeaza zacusca si se da la cuptor, la foc mic, pana cand se ridica uleiul deasupra;
- se pune fierbinte in borcane si se sterilizeaza in cuptor timp de 30 de minute.