tocanita din maruntaie de pui
Ingrediente tocanita din maruntaie de pui
- circa 400 g de măruntaie de pui
- 2 cepe
- 2 ardei graşi
- 1 gogoşar
- 3-4 roşii
- 1 vânătă mică
- 100 g untură de pasăre
- unt sau 100 ml ulei
- 1 ceaşcă zeamă de carne
- sare
- verdeaţă tocată mărun
Reteta de tocanita din maruntaie de pui
Cureţi măruntaiele, le speli şi le înăbuşi în unt, împreună cu ceapa tocată mărunt. După ce s-au prăjit puţin, adaugi ardeii şi gogoşarii tăiaţi cât mai subţire, zeama de carne şi puţină sare. Acoperi şi fierbi până când se înmoaie bine toate ingredientele. Coci vânătă, o cureţi, o laşi să se scurgă de zeama amară, o rupi în fâşii şi o adaugi în tocăniţă, împreună cu roşiile fierte şi trecute prin sită.
Potriveşti mâncarea de sare şi o dai la cuptor să scadă.
Scoţi tocăniţa din cuptor, presari verdeaţă şi o serveşti imediat cu mămăliguţă.
Poftă bună!
Pregatire: 40 de minute
Coacere: 40 de minute
Potriveşti mâncarea de sare şi o dai la cuptor să scadă.
Scoţi tocăniţa din cuptor, presari verdeaţă şi o serveşti imediat cu mămăliguţă.
Poftă bună!
Coacere: 40 de minute