tocanita ardeleneasca de vitel
Ingrediente tocanita ardeleneasca de vitel
Reteta de tocanita ardeleneasca de vitel
Carnea, tăiată bucăţi şi condimentată, o pui la marinat în următoarea compoziţie: o lingură ulei de măsline, 2-3 căţei de usturoi zdrobiţi, puţin ghimbir răzuit, zeamă de lămâie, sos de soia şi sos dulce acrişor. Amesteci şi pui vasul la frigider circa 1 oră.
Ceapa curăţată, o tai mărunt, morcovul şi pătrunjelul, îi tai rondele sau fideluţă. într-o cratiţă, pui puţin ulei şi adaugi legumele să se prăjească. Când ceapa a devenit sticloasă, pui şi carnea în cratiţă şi mai prăjeşti puţin. Adaugi apoi boiaua de ardei şi adaugi apa. Pui un capac şi laşi să fiarbă până când carnea e fiartă. Spre final, adaugi ciupercile, puţin suc de roşii şi verdeaţă. Serveşti tocăniţa cu garnitură de orez şi murături asortate. Noi am folosit gogoşari umpluţi cu struguri.
Ceapa curăţată, o tai mărunt, morcovul şi pătrunjelul, îi tai rondele sau fideluţă. într-o cratiţă, pui puţin ulei şi adaugi legumele să se prăjească. Când ceapa a devenit sticloasă, pui şi carnea în cratiţă şi mai prăjeşti puţin. Adaugi apoi boiaua de ardei şi adaugi apa. Pui un capac şi laşi să fiarbă până când carnea e fiartă. Spre final, adaugi ciupercile, puţin suc de roşii şi verdeaţă. Serveşti tocăniţa cu garnitură de orez şi murături asortate. Noi am folosit gogoşari umpluţi cu struguri.