ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

tocanita ardeleneasca de vitel

 

tocanita ardeleneasca de vitel

 

 

 

 

Ingrediente tocanita ardeleneasca de vitel

    Tocanita ardeleneasca de vitel
  • 800 g carne de viţel
  • 4 cepe (2 roşii şi 2 albe)
  • 4 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ardei gras roşu
  • ciuperci din conservă
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 100 ml suc de roşii
  • sos de soia dulce-acrişor
  • ulei de măsline
  • zeamă de lămâie
  • ghimbir
  • pătrunjel verde
  • frunze de ţelină
  • sare, piper, boia

 

 

Reteta de tocanita ardeleneasca de vitel

Carnea, tăiată bucăţi şi condimentată, o pui la marinat în următoarea compoziţie: o lingură ulei de măsline, 2-3 căţei de usturoi zdrobiţi, puţin ghimbir răzuit, zeamă de lămâie, sos de soia şi sos dulce acrişor. Amesteci şi pui vasul la frigider circa 1 oră.
Ceapa curăţată, o tai mărunt, morcovul şi pătrunjelul, îi tai rondele sau fideluţă. într-o cratiţă, pui puţin ulei şi adaugi legumele să se prăjească. Când ceapa a devenit sticloasă, pui şi carnea în cratiţă şi mai prăjeşti puţin. Adaugi apoi boiaua de ardei şi adaugi apa. Pui un capac şi laşi să fiarbă până când carnea e fiartă. Spre final, adaugi ciupercile, puţin suc de roşii şi verdeaţă. Serveşti tocăniţa cu garnitură de orez şi murături asortate. Noi am folosit gogoşari umpluţi cu struguri.
aparate foto digitale