Prajitura radauteana
Descriere Prajitura radauteana
Prajitura cu doua tipuri de foi, crema de gris si glazura de cacao.
Ingrediente
Mod de Preparare Prajitura radauteana
- se bate un ou cu zaharul pudra, apoi se adauga 1 lingura de cacao, 125 g de unt, amoniacul stins cu 100 ml de lapte si se bate; se pun apoi 500 g de faina si se fac 2 foi care se coc pe dosul tavii;
- separat, se bat 4 albusuri de ou, adaugandu-se, treptat, 4 linguri de zahar, batandu-se in continuare, pana se intareste bine; se adauga galbenusurile si 4 linguri de faina, amestecata in prealabil cu praful de copt; compozitia rezultata se coace in tava;
- se pun la fiert 500 ml de lapte, peste care se toarna grisul, fierbandu-se pana se ingroasa; 250 g de unt se freaca cu 200 g de zahar, se adauga coaja si zeama de lamaie, apoi grisul, si se amesteca, pana rezulta o crema;
- se pregateste o glazura: se fierb 3 linguri de apa cu 3 linguri de zahar si 3 linguri de cacao, se adauga 100 g de unt si se amesteca repede, pentru a se omogeniza compozitia cat e calda;
- foile coapte se insiropeaza si se asambleaza: o foaie maro, crema, o foaie galbena, crema, foaie maro si glazura.