ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Pasca bucovineana

Pasca bucovineana

 

 

 

Descriere Pasca bucovineana

Se face in Joia Mare si e considerata painea cea mai aleasa a anului.

Ingrediente

    Pasca bucovineana
  • 10 oua;
  • 1 lingura de drojdie;
  • coaja de lamaie;
  • faina cat sa iasa un aluat de impletit;
  • 1 pahar de zahar;
  • sare;
  • 1 pahar de lapte;
  • unt de uns.

Mod de Preparare Pasca bucovineana

  • faina se tine peste noapte in spatele cuptorului, sa fie calda;
  • se face un aluat cu lapte, drojdie, ou, putina faina, se lasa sa creasca;
  • se amesteca toate, se plamadeste aluatul;
  • se impletesc in doua sau in trei suvite nu prea groase si se potrivesc in cratita unsa cu unt, ca la o invartita;
  • pe mijloc se formeaza o cruce;
  • se lasa la loc caldut, sa creasca, apoi se unge cu unt si se da la cuptor incins, pe foc mic, pana se rumeneste.

Mod de servire

Se serveste cu vin alb.