ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

papricas de vita cu galuste

 

papricas de vita cu galuste

 

 

 

Ingrediente papricas de vita cu galuste

    Papricas de vita cu galuste
  • carne de vită g 800
  • untură  sau ulei g/ml 150
  • ceapă g 500
  • pastă de tomate g 100
  • boia de ardei dulce g 4
  • piper g 2
  • vin alb ml 100
  • pătrunjel verde g 50
  • sare g 30
  • Pentru găluşte:
  • untură sau ule g/ml 100
  • făină g 350
  • pătrunjel verde g 25
  • ouă buc. 4
  • piper g 1
  • sare g 15

 

 

 

Reteta de papricas de vita cu galuste

Zarzavatul se curăţă şi se spală. Carnea se spală şi se taie 2-3 bucăţi la o porţie. Ceapa se toacă mărunt. Pasta de tomate se diluează cu 100 ml de apă. Pătrunjelul verde se toacă mărunt.
Bucăţile de carne se sărează şi se înăbuşă împreună cu ceapa în 150 g de untură sau ulei cu 150 ml de apă. Se adaugă boia de ardei, pastă de tomate, piper, sare, 1 L de apă fiartă şi se fierb 30 de minute. Când carnea este fiartă, se adaugă vinul şi găluştele şi se fierb împreună 5-10 minute. Găluştele se pregătesc astfel: se amestecă făină, ouă, untură sau ulei, piper, pătrunjel verde, sare şi apă şi se prepară compoziţia de găluşte. Se împarte compoziţia în fâşii lungi cu lăţimea de 2-3 cm, din care, cu ajutorul lamei cuţitului, se desprind bucăţi de aproximativ 1 cm, care se pun direct în vasul cu apă clocotită cu sare. Se fierb aproximativ 10 minute, se scot, se scurg de apă şi se introduc în papricaş. Găluştele se pot prepara şi după procedeul următor: într-un vas se fierb 200 ml de apă cu 100 g de untură sau ulei şi sare. Se adaugă făină (350 g) în bloc şi se amestecă continuu pentru a nu se forma aglomerări. Se retrage vasul de pe foc, se lasă să se răcească puţin şi se adaugă 4 ouă, unul câte unul, amestecând bine după fiecare. Se adaugă piper şi pătrunjel verde. Din această compoziţie se formează găluşte cu linguriţa, care se pun să fiarbă în apă clocotită cu sare. Găluştele fierte se scot din lichidul de fierbere, se scurg de apă şi se introduc în papricaş.
Servirea
Preparatul se serveşte cu pătrunjel verde deasupra.