Musaca de Dorna
Descriere Musaca de Dorna
Bunatate bucovineasca pe care o gasesti la aproape toate pensiunile din zona.
Ingrediente
Mod de Preparare Musaca de Dorna
- se toaca marunt ceapa, se rade morcovul si se pun la calit impreuna cu jumatate pachet de unt si jumatate de pahar de ulei;
- se adauga carnea atunci cand ceapa s-a calit si se lasa sa se rumeneasca putin;
- se pun cartofii la prajit la foc tare, in unt amestecat cu ulei si se scot abia dupa ce sunt aurii;
- se bat ouale cu smantana, cascaval, piper si sare;
- odata rumenita, carnea se presara cu piper, marar si sare si se pune deoparte;
- se unge o cratita mare cu unt si ulei, se alterneaza stratul de cartofi cu cel de carne amestecata cu ceapa si morcovi, se toarna smantana cu ou si cascaval, pana cand ultimul strat trebuie sa fie cel cu smantana si cascaval;
- se lasa la cuptor, la foc mic, timp de 60 de minute.