ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Iahnie de fasole alba




Iahnie de fasole alba






 






Pentru 10 portii: 500 g fasole alba, 200 g ceapa, 100 ml ulei, 400 g rosii, 50 g pastă de tomate, 200 g ardei gras, 15 g usturoi, 1 leg. verdeata, sare, piper, cimbru, foi de dafin, dupa gust. 






Preparare: fasolea se alege, se spala, se scurge si se pune la fiert in apa rece. La inceputul fierberii se schimba apa de doua ori cu apa clocotita. In a treia apa de fierbere se adauga cimbrul si foile de dafin. Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se taie felii (ceapa marunt), apoi se inabusa in ulei cu adaos de apa. Spre sfirsitul inabusirii se adauga rosiile taiate felii, pasta de tomate diluata cu putina apa si usturoiul taiat marunt. Se fierb componentele cca 30 minute adaugind zeama ramasa de la fierberea fasolei. Cind fasolea este fiarta se adauga sosul pregatit, piperul si sarea. Se serveste ca garnitura dupa preferinta.