ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

ghiveci cu vinete si dovlecel,pentru iarna

ghiveci cu vinete si dovlecel,pentru iarna

 

 

 


incet, incet vacanta noastra in romania se apropie de sfarsit.aceasta este ultima reteta pe care am pregatit-o inainte de plecare....de fapt a fost mai mult o intilnire a 3 generatii in bucatarie la un pahar de vorba si o mana de ajutor :))

-2,5 kg vinete
-3,5 kg dovlecei
-3 kg rosii
-2,5kg ardei
-1 legatura radacina de patrunjel
-o legatura frunze patrunjel
-conservant
-sare grunjoasa


pentru inceput se trec rosiile prin separator....iar matei a tinut neaparat sa fie el cel care se ocupa de treaba aceasta...cred ca mai mult din curiozitate sa vada cum functioneaza!

ardeii se curata de coaja si se taie cubulete.vinetele se curata si ele,lasand din loc in loc cate o fasie subtire de coaja si se taie bucati.la fel procedam si cu ardeii si radacinile de patrunjel...le spalam,curatam si taiem cubuete mai micute de aceasta data.

legumele se amesteca intr-un castron incapator si se pun intr-o cratita pe foc impreuna cu sucul proaspat stors si o cana de apa(nu este nevoie sa puneti mai mult,vor lasa legumele suc):

se lasa vreo ora pina cand au scazut usor si au lasat zeama.se sareaza(cam o mana buna am pus noi),se pune conservantul si apoi se adauga verdeata tocata.se pune compozitia in borcane ,se inchid cu capacul si se aseaza in tava care o vom pune in cuptorul aragazului,pornit la treapta 4 pentru 40min.
se scot apoi si lasa sa se raceasca pina a doua zi in paturi.

se serveste ca atare in zilele de post sau cu garnitura de orez,se poate adauga ceva ceapa tocata si carne si pregati un ghiveci in zilele reci de iarna!

va pup si ne revedem in curand cu retete noi din bucataria mea de pe alte meleaguri!