ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

frigarui de miel cu ghimbir

 

frigarui de miel cu ghimbir

 

 

 

Ingrediente frigarui de miel cu ghimbir

  • 700 g bucăţi pulpă miel
  • (groase de câte 2 cm)
  • 2 căţei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingură oţet din vin roşu
  • 1/2 linguriţă ghimbir măcinat
  • 1/2 linguriţă curcuma
  • 1/2 linguriţă chimion măcinat
  • 1/4 linguriţă praf de chilii
  • sare
  • bucăţi de lămâie, după gust

 

 

 

Reteta de frigarui de miel cu ghimbir

PROPUNERE DE SERVIRE Oferiţi orez fiert la aceste frigărui gustoase şi suculente.
1 Se îndepărtează grăsimea şi oasele şi se taie carnea în cuburi de 3 cm. Se curăţă usturoiul şi se toacă mărunt. Se amestecă într-un vas mare uleiul, oţetul, usturoiul, ghimbirul, curcuma, chimenul, praful de chilii şi sare. Se adaugă carnea, se dă prin sos şi se lasă la marinat 15 minute, la temperatura camerei.
2 Se scurg cuburile de carne şi se înfig în 4 ţepuşe de lemn. Se încinge o tigaie mare. Se pun ţepuşele în ea şi se prăjesc 7 minute pe o parte; după 3 minute, se mai reduce flacăra. Se dă focul din nou mai mare, se întoarce carnea şi se prăjeşte pe cealaltă parte 7 minute, reducând focul după 3 minute.
3 Frigăruile se aşază pe un platou sau pe 4 farfurii, se ornează cu felii de lămâie şi se servesc imediat.