frigarui de miel cu ghimbir
Ingrediente frigarui de miel cu ghimbir
Reteta de frigarui de miel cu ghimbir
PROPUNERE DE SERVIRE Oferiţi orez fiert la aceste frigărui gustoase şi suculente.
1 Se îndepărtează grăsimea şi oasele şi se taie carnea în cuburi de 3 cm. Se curăţă usturoiul şi se toacă mărunt. Se amestecă într-un vas mare uleiul, oţetul, usturoiul, ghimbirul, curcuma, chimenul, praful de chilii şi sare. Se adaugă carnea, se dă prin sos şi se lasă la marinat 15 minute, la temperatura camerei.
2 Se scurg cuburile de carne şi se înfig în 4 ţepuşe de lemn. Se încinge o tigaie mare. Se pun ţepuşele în ea şi se prăjesc 7 minute pe o parte; după 3 minute, se mai reduce flacăra. Se dă focul din nou mai mare, se întoarce carnea şi se prăjeşte pe cealaltă parte 7 minute, reducând focul după 3 minute.
3 Frigăruile se aşază pe un platou sau pe 4 farfurii, se ornează cu felii de lămâie şi se servesc imediat.
1 Se îndepărtează grăsimea şi oasele şi se taie carnea în cuburi de 3 cm. Se curăţă usturoiul şi se toacă mărunt. Se amestecă într-un vas mare uleiul, oţetul, usturoiul, ghimbirul, curcuma, chimenul, praful de chilii şi sare. Se adaugă carnea, se dă prin sos şi se lasă la marinat 15 minute, la temperatura camerei.
2 Se scurg cuburile de carne şi se înfig în 4 ţepuşe de lemn. Se încinge o tigaie mare. Se pun ţepuşele în ea şi se prăjesc 7 minute pe o parte; după 3 minute, se mai reduce flacăra. Se dă focul din nou mai mare, se întoarce carnea şi se prăjeşte pe cealaltă parte 7 minute, reducând focul după 3 minute.
3 Frigăruile se aşază pe un platou sau pe 4 farfurii, se ornează cu felii de lămâie şi se servesc imediat.