miel cu spanac
Ingrediente miel cu spanac
Reteta de miel cu spanac
Zarzavatul se curăţă şi se spală. Carnea de miel se spală, se porţionează, se scurge şi se sărează. Spanacul se opăreşte în apă clocotită, se răceşte şi se taie bucăţi. Ceapa se toacă mărunt, jumătate din lămâie se taie rondele, iar din cealaltă jumătate se extrage sucul. Usturoiul se toacă mărunt. Pasta de tomate se diluează cu 100 ml de apă.
Mod preparare
Bucăţile de carne de miel se înăbuşă în 50 ml de ulei cu apă (100 ml), apoi se scot separat. în 150 ml de ulei se adaugă făină dizolvată cu 100 ml de apă rece, ceapă, piper, sare, usturoi, pastă de tomate, circa 1 l de apă fiartă şi se fierb. Sosul fiert se pasează peste bucăţile de carne şi se fierb împreună. Când carnea este aproape fiartă, se adaugă spanac şi se mai fierbe totul 10-15 minute. Spre sfârşit, se adaugă suc de lămâie.
Servirea
Preparatul se serveşte cald, cu felii de lămâie.