Cum se prepara cafeaua turceasca
O buna parte a culturii cafelei s-a dezvoltat in Imperiul Otoman. Unul dintre cele mai raspandite moduri de preparare a cafelei vine de la turci . Cafeaua turceasca este neagra si dulce.
De ce ingrediente ai nevoie:
- Cafea turceasca , macinata pudra
- Zahar
- 2 cesti de cafea
- Ibric turcesc de cafea
- Pahar cu apa
- Rahat turcesc.
- Se pune in ibric apa, masurand cantitatea de apa in functie de numarul cestilor pe care vrem sa le pregatim. Daca avem numai 2 cesti de cafea, se toarna in ibric 2 cesti cu apa rece . Este important sa tinem cont ca acest tip de cafea se pregateste la foc mic si numai din cafea foarte fina, pudra.
- Se adauga in apa rece 2 lingurite de cafea turceasca macinata pudra si 2 lingurite normale de zahar si se amesteca. Se pune ibricul la foc mic, continuand amestecatul, pana incepe sa se ridice spuma. Se ia de pe foc, amestecand usor, se pune la loc pe foc, repetand procesul de 3 ori. A treia oara cand se ridica caimacul, acesta trebuie luat cu o lingurita si pus in fiecare dintre cele doua cescute. Apoi este lasata cescuta deoparte sa se racoreasca in interiorul vasului.
- Se toarna cafeaua foarte incet, in cescute.
Cafeaua se serveste in cescuta, alaturi de o bucatica de rahat turcesc, asezat pe farfurioara cescutei si impreuna cu un pahar cu apa.