ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Covridog (Cremwursti in aluat):

Covridog (Cremwursti in aluat):







Ingrediente reteta

  • 6 cremwursti
  • 200 ml apa
  • 300 g faina
  • 2 linguri ulei
  • o lingurita drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • un ou
  • o lingura mac
Modul de preparare a retetei:
Cam prin vara am remarcat un produs nou in patiseriile constantene. In primul rand mi-a atras atentia numele acestuia :) - covridog! Apoi am observat ca este foarte apreciat de catre cumparatori, ceea ce m-a determinat sa-l incerc si eu. Nu stiu nici originile covridogului, nici macar reteta exacta a acestuia, insa un lucru stiu sigur: covridogul este de fapt un cremwursti rulat intr-un aluat de covrig. Fata de hotdog, covridogul nu are mustar si se prepara la cuptor.
Incepem prin a prepara aluatul pentru covridog. Incalzim putin apa (dar trebuie sa avem grija ca apa sa nu fie fierbinte) dupa care adaugam drojdia, zaharul si sarea. Amestecam pana cand toate ingredientele se dizolva, apoi adaugam uleiul. Dupa ce incorporam uleiul, incepem sa punem treptat faina (in ploaie). Cantitatea de faina este estimativa, de fapt folosim atata faina cata este nevoie pentru a obtine un aluat nelipicios, putin elastic si destul de tare pentru a putea fi intins.
Dupa ce am framantat bine aluatul pentru covridog, il lasam la crescut intr-un loc caldut pana cand isi dubleaza volumul (aproximativ o jumatate de ora). Presaram putina faina pe blatul de lucru, mai framantam cateva secunde aluatul si apoi il intindem cu ajutorul unui sucitor. Aluatul covridogului din patiserii este foarte subtire, insa eu l-am facut mai gros pentru ca am vrut sa fie mai satios.
Intindem o foaie patrata (cu latura de 40-50 cm) si taiem foaia de aluat in sase fasii cu care vom "imbraca" sase covridogi. Incepand de la un capat, infasuram in aluat fiecare cremwursti in asa fel incat sa nu ramana spatii libere (decat la capete). Formarea covridogilor se poate vedea clar si in pozele care insotesc reteta. Eu am fiert inainte cremwurstii, dar putem sari peste aceasta etapa. Din cate am vazut eu, covridogii pot fi preparati si fara a fierbe cremwurstii.
Dupa ce am pregatit toti covridogii, ii asezam intr-o tava si ii mai lasam la crescut inca 10-15 minute. Batem bine oul si apoi ungem cu acesta fiecare covridog. Pana se incinge cuptorul, presaram deasupra covridogilor si semintele de mac. Lasam covridogii la cuptor in jur de 20-30 minute (la foc mediu). Deocamdata nu pot sa spun cum este covridogul dupa ce se raceste, asta pentru ca pana acum n-a apucat niciunul sa se raceasca