Ciorba de burta
Timp de preparare:
2 ore (complexitate redusa)
Ingrediente:
2 kg carne de burta curata
300 gr smantana
3 galbenusuri de ou
3 morcovi
2 radacini de pastarnac
1 telina
1 ceapa rosie
1 ardei gras
1 gogosar
optional otet sau suc stors de la o lamaie
sare, piper proaspat macinat, putina menta uscata.
Mod de preparare:
Carnea cumparata din supermarket este curata si taiata. O scoatem din punga si o spalam in cateva ape dupa care o punem la fiert circa 30 - 40 de minute.
Separat curatam tot zarzavatul, il punem la fiert cam 45 de minute si apoi il pasam (eu una nu il pasez, il tai la o dimensiune de 2 cm).
Dupa ce au fiert si carnea si legumele, le punem intr-o oala de 6 l. Amestecam smantana cu cele 3 galbenusuri de ou intr-un castron separat. Punem un polonic de ciorba si o amestecam ca sa nu faca cocoloase (putin, cate putin, punem din ciorba peste smantana si ou).
Cand este gata ciorba, punem capacul si o lasam sa se odihneasca. Este o ciorba foarte gustoasa si o putem servi cu otet sau acrita cu zeama de lamaie. Se poate servi si cu un ardei iute. Cine nu doreste otet,sau lamaie, poate sa o manance dulce, adica neacrita.
Pofta buna!
Separat curatam tot zarzavatul, il punem la fiert cam 45 de minute si apoi il pasam (eu una nu il pasez, il tai la o dimensiune de 2 cm).
Dupa ce au fiert si carnea si legumele, le punem intr-o oala de 6 l. Amestecam smantana cu cele 3 galbenusuri de ou intr-un castron separat. Punem un polonic de ciorba si o amestecam ca sa nu faca cocoloase (putin, cate putin, punem din ciorba peste smantana si ou).
Cand este gata ciorba, punem capacul si o lasam sa se odihneasca. Este o ciorba foarte gustoasa si o putem servi cu otet sau acrita cu zeama de lamaie. Se poate servi si cu un ardei iute. Cine nu doreste otet,sau lamaie, poate sa o manance dulce, adica neacrita.
Pofta buna!