ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Anghinare cu sos alb

 

Anghinare cu sos alb

 

 

 

  • 15-20 bulbi (receptaculi florali) de anghinare,
  • proaspeţi sau conservaţi,
  • 200 g carne tocată,
  • o ceapă mică,
  • 2 linguri de făină,
  • 3 linguri de unt lichid,
  • 3 ceşti de lapte dulce,
  • sare,
  • mirodenii,
  • grăsime .
Preparare: Se căleşte ceapa împreună cu carnea tocată, la care adaugă sare şi piper, după gust.
Se umplu cu această compoziţie receptaculii fior; apoi se pun într-un vas care urmează a fi introdus la cupti
Separat se pregăteşte sosul alb din făină, unt şi la] dulce astfel: se amestecă făina cu untul topit, pe foc m câteva minute, se adaugă câte puţin laptele dul amestecând continuu pentru a nu se prinde de vas. După începe să fiarbă, se mai ţine pe foc circa zece minute.
Acest sos se toarnă peste receptaculii florali umpli Pe deasupra se presară brânză rasă şi se bagă vasul cuptorul bine încins.
Preparatul se consumă cald.