Tomate (roșii) umplute
- 10-12 tomate- 500 g carne tocata amestec (vita si porc sau pui)
-2 oua
-cimbru
-frunze de busuioc
-sare
-piper
Tomate galbene extraordinare. Sunt perfecte pentru umplut deoarece sunt carnoase insa miezul este destul de mic si nu trebuie scobite mult.
Cum procedam?
Spalam bine rosiile, le taiem un capacel si scobim cu ajutorul unei lingurite.
Dupa ce am terminat de pregatit rosiile, ne apucam sa pregatim umplutura.
Carnea tocata se pune intr-o tigaie. Nu adaugati ulei deoarece carnea va lasa propriul suc si putina grasime.
Adaugam cimbrul, frunzele de busuioc tocate si sarea. Amestecam compozitia si punem tigaia pe foc. Temperatura nu trebuie sa fie mare; vom fixa intensitatea flacarii la minim. Amestecam incet compozitia timp de 5-10 minute dupa care luam tigaia de pe foc.
Compozitia se lasa la racit timp de 15 minute. Apoi adaugam cele doua oua si omogenizam. In sfarsit ne putem apuca sa umplem rosiile!
Apoi se asaza frumos intr-un vas termorezistent. Daca doriti puneti si capacelele pe care le-am decupat mai devreme.
Se adauga apa pana la jumatatea vasului si se acopera cu un capac. Apoi punem vasul in cuptor si lasam rosiile umplute sa fiarba la foc mic o ora si jumatate (sau mai putin-in functie de cuptor)