Saslik de Porc
Va impartasesc din experienta mea de cativa ani in vizita la prietenii din Ukraina. Fie ca facem gratar, fie frigarui, saslikul este un motiv de intalnire cu prietenii. Ce-am observat....va spun mai jos
Ingrediente
- carne
- maioneza
- sare
- cimbru
- alte ierburi
- bere
- vin
- iaurt
- pasta chilli
- ketchup sau pasta de tomate
- o ceapa taiata feliute si frecata cu sare si otet
- usturoi pisat
Mod de preparare reteta Saslik
Carnea, se presara cu sare, cimbru piper, alte ierburi dupa gust,, apoi se amesteca cu restul de ingrediente mentionate mai sus, compozitie in care se lasa 12 ore cel putin, la frigider, De fapt am inteles ca asta ar fi secretul, sa-i zicem "macerarea" carnii intr-o astfel de compozitie. Eu am preparat asta pentru maine si cred ca va fi un gratar delicios
Tipsuri
- 1Am vazut orez la garnitula de saslik. Nu este obligatoriu. Se mananca exact ca orice alta friptura, numai ca lasand-o de azi pe maine in ingredientele mentionate mai sus, capata o alta savoare.
- 2in loc de maioneza am pus mustar
- 3reteta poate fi aplicata pentru orice fel de carne
- 4aceeasi compozitie si pentru frigarui
- 5cotletul meu nu mai iese uscat la gratar, ci foarte fraged