Pastrav umplut
Timp de preparare:
45 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
1 pastrav 700-800 gr.
2 rosii.
1 ardei gras rosu.
1 ceapa mica.
3 catei de usturoi.
100 ml vin alb.
1 lamaie.
2 linguri de ulei extravirgin.
25 gr unt.
sare si piper roz proaspat macinat.
Mod de preparare:
Curatam pestele si il condimentam cu sare si piper.Separat spalam si curatam legumele,apoi le taiem cubulete mici,iar cateii de usturoi ii vom zdrobi sau putem sa-i bagam la presa de usturoi.Punem la calit legumele in 2 linguri de ulei extravirgin de masline si 2 linguri de apa.Dupa ce le-am calit bine,umplem pestele cu legumele calite,stropim pestele cu zeama de la o lamaie,il vom pune intr-o tava de yenna,pe care am uns-o cu unt,adaugam si vinul in tava,iar pe deasupra pestelui punem untul ramas.Dam la cuptor acest peste, pentru 25-30 minute.Tava o acoperim cu capac sau cu o folie de aluminiu.Pestele se face foarte repede de aceea eu am calit putin legumele.Acest peste il vom servi cu o mamaliguta cu mujdei de usturoi si cu mult marar tocat foarte fin.Pofta buna !!!