Mancare rece din pulpe de pui
Timp de preparare:
2 ore (complexitate redusa)
Ingrediente:
6 pulpe mari
2 kg ceapa alba
300 ml ulei
1 cana vin alb(acrisor)
2 foi dafin,boabe de piper si ienibahar
sare, piper alb macinat
o lamaie
masline
Mod de preparare:
Pulpele curatate,se rumenesc pe amblele parti.
Ceapa tocata se caleste in uleiul incins(sa nu fie prajita,doar aurita)
Se asaza intr-un vas inalt alterativ un srat de ceapa cu unul de pulpe si iar ceapa, foi de dain, sare,piper, boabele de piper, ienibahar, vinul.Se da la cuptor pana scade sosul.Cam o ora si jumatate. Cu 5 minute inainte de a inchide cuptorul, se adauga maslinele. Se scot pulpele, se dezosesc si se asaza pe platou, peste care se intinde ceapa, maslinele. Se orneaza cu felii lamaie.
Ceapa tocata se caleste in uleiul incins(sa nu fie prajita,doar aurita)
Se asaza intr-un vas inalt alterativ un srat de ceapa cu unul de pulpe si iar ceapa, foi de dain, sare,piper, boabele de piper, ienibahar, vinul.Se da la cuptor pana scade sosul.Cam o ora si jumatate. Cu 5 minute inainte de a inchide cuptorul, se adauga maslinele. Se scot pulpele, se dezosesc si se asaza pe platou, peste care se intinde ceapa, maslinele. Se orneaza cu felii lamaie.