Mancare de fasole uscata cu costita la gratar
Timp de preparare:
1 ora si 15 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
500 g fasole boabe
4 felii de costita (aproximativ 600 g)
2 cepe
1 morcov
1 pastarnac
2 rosii
2 gogosari
1 peperoni
cateva frunze de spanac
1 legatura patrunjel, marar si leustean
1 cub/lingurita concentrat costita afumata
50 ml ketchup de rosii si ardei rosii
5-6 linguri de ulei
2 lingurite de zahar
sare, piper, paprika, cimbru, 2 foi de dafin
Mod de preparare:
Fasolea se spala si se lasa in apa rece cu o seara inainte. Spalati fasolea, alegeti-o (cand e umflata se alege mult mai usor) si puneti-o la fiert intr-o oala in 2 litri de apa rece cu putina sare, aproximativ 45 minute.
In timp ce fierbe fasolea, curatati si tocati marunt ceapa, morcovul, pastarnacul si gogosarii. Intr-un vas de tuci puneti uleiul si caliti toate legumele tocate, incepand cu morcovul, ceapa si pastarnacul apoi adaugati gogosarii, peperoni si rosiile taiate. Amestecati cu o lingura de lemn, adaugati spanac si verdeata tocata, ketchup, sare, piper, paprika, cimbru. zaharul si concentratul.
Adaugati 2 polonice din zeama de la fasole si fierbeti la foc mic cu capac 10 minute. Dupa ce a fiert fasolea puneti-o peste legume si lasati sa mai fiarba inca 5-10 minute.
Intre timp, condimentati feliile de costita cu cimbru, paprika, piper si puneti-le pe gratar, sa se rumeneasca, aproximativ 15 minute pe fiecare parte, apoi sarati-le putin. (vezi video)
Asezati pe farfurii costita, mancare de fasole si garnisiti cu verdeata si peperoni.
Pofta buna.
In timp ce fierbe fasolea, curatati si tocati marunt ceapa, morcovul, pastarnacul si gogosarii. Intr-un vas de tuci puneti uleiul si caliti toate legumele tocate, incepand cu morcovul, ceapa si pastarnacul apoi adaugati gogosarii, peperoni si rosiile taiate. Amestecati cu o lingura de lemn, adaugati spanac si verdeata tocata, ketchup, sare, piper, paprika, cimbru. zaharul si concentratul.
Adaugati 2 polonice din zeama de la fasole si fierbeti la foc mic cu capac 10 minute. Dupa ce a fiert fasolea puneti-o peste legume si lasati sa mai fiarba inca 5-10 minute.
Intre timp, condimentati feliile de costita cu cimbru, paprika, piper si puneti-le pe gratar, sa se rumeneasca, aproximativ 15 minute pe fiecare parte, apoi sarati-le putin. (vezi video)
Asezati pe farfurii costita, mancare de fasole si garnisiti cu verdeata si peperoni.
Pofta buna.