Ardei umpluti cu carne de porc
Timp de preparare:
1 ora si 20 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
Pentru 4 persoane:
9-10 ardei grasi mai maricei
600 g carne de porc tocata
150 g orez
1-2 cepe
1-2 morcovi tineri
1 legatura marar si patrunjel
300 ml bulion
50 ml ketchup
3 linguri faina
1-2 lingurite zahar
200 ml smantana
2-3 rosii
sare, piper, paprika (optional 1 cub concentrat ciuperci sau costita afumata)
50 ml ulei
Mod de preparare:
Se scot cotoarele ardeilor si se scutura bine de seminte. Se pune carnea tocata intr-un lighenas sau castron mai mare.
Intr-o tigaie puneti 2 linguri de ulei si caliti ceapa tocata si morcovul ras pe razatoarea mare fara a le praji, cu putina apa, ketchup sau rosii curate de pielita si tocate, apoi adaugati orezul, condimentele si lasati pana scade zeama. Rasturnati continutul peste carnea tocata, adaugati verdeata tocata, eventual si cubul de concentrat. Omogenizati compozitia.
Umpleti ardeii si puneti-i apoi intr-o tigaie cu ulei fierbinte, nu-i prajiti prea tare, doar ii opariti in ulei si ii intoarceti apoi cu gura in jos pentru a forma o crusta ca un capac. Se vor curata de pielite mult mai usor.
Puneti ardeii pe un pat de felii de rosii, cu apa si bulion cat sa-i acopere si felii de rosii deasupra. Fierbeti-i la foc mic, cu capac aproximativ 30 minute.
In tigaia in care ati prajit ardeii faceti sosul: peste zeama ramasa adaugati bulionul, zaharul, paprika, 2-3 linguri de faina desfacuta in apa sau bulion si amestecati totul bine, dar nu fierbeti pentru ca veti adauga acest sos peste ardei. Dati la cuptor inca 30 minute la foc mic, sa se inchege sosul si se se rumeneasca frumos ardeii.
Se servesc calzi cu smantana si cu verdeata tocata.
Pofta buna.
Intr-o tigaie puneti 2 linguri de ulei si caliti ceapa tocata si morcovul ras pe razatoarea mare fara a le praji, cu putina apa, ketchup sau rosii curate de pielita si tocate, apoi adaugati orezul, condimentele si lasati pana scade zeama. Rasturnati continutul peste carnea tocata, adaugati verdeata tocata, eventual si cubul de concentrat. Omogenizati compozitia.
Umpleti ardeii si puneti-i apoi intr-o tigaie cu ulei fierbinte, nu-i prajiti prea tare, doar ii opariti in ulei si ii intoarceti apoi cu gura in jos pentru a forma o crusta ca un capac. Se vor curata de pielite mult mai usor.
Puneti ardeii pe un pat de felii de rosii, cu apa si bulion cat sa-i acopere si felii de rosii deasupra. Fierbeti-i la foc mic, cu capac aproximativ 30 minute.
In tigaia in care ati prajit ardeii faceti sosul: peste zeama ramasa adaugati bulionul, zaharul, paprika, 2-3 linguri de faina desfacuta in apa sau bulion si amestecati totul bine, dar nu fierbeti pentru ca veti adauga acest sos peste ardei. Dati la cuptor inca 30 minute la foc mic, sa se inchege sosul si se se rumeneasca frumos ardeii.
Se servesc calzi cu smantana si cu verdeata tocata.
Pofta buna.