Ciorba de perisoare
Ingrediente:
1 kg carne de pui tocata.
5 morcovi.
2 ardei capia rosii.
2 radacini de pastarnac.
300 gr varza alba tocata.
1 ceasca de orez(spalat).
2 oua(pentru carnea de perisoare).
3 oua(pentru dres ciorbica la urma).
2 linguri de ulei din seminte de struguri.
1 legatura de patrunjel verde proaspat.
1 litru bors.
1 litru suc de rosii.
1 cutie rosii Pomodorre(rosii tocate in suc de rosii).
vegeta bio de la plafar,sare, piper roz proaspat macinat, tarhon uscat,menta uscata(fiecare pune ce condimente doreste).
Mod de preparare:
Punem intr-o oala de 6 kg cu apa deja care a dat in clocot la fiert zarzavatul curatat si spalat,pe care il vom taia in ce forma dorim.Dupa ce am fiert zarzavatul,punem perisoarele pe care le-am pregatit in prealabil.Eu personal dau perisoarele prin faina,multa lume nu le da.Carnea tocata de pui se amesteca cu 2 oua,sare,vegeta(vegeta cumparata de la plafar nu contine sare), piper,tarhon uscat si orezul spalat si scurs de apa.Dupa ce am facut perisoarele si le-am dat prin faina,le punem pe un tocator si asteptam sa fiarba legumele si apoi punem perisoarele pe care le vom fierbe si pe ele cel putin 30 minute, la foc domol.Carnea de pui fierbe foarte repede.Separat vom fierbe si borsul ca sa fie gata pentru cand il vom pune in ciorba.Cu 15 minute inainte sa inchidem focul la ciorba vom pune si cutia de rosii in bulion,dar pe care am incalzit-o intr-o alta craticioara.Cu 10 minute inainte sa inchidem focul la ciorba vom pune si borsul care este deja dat in fiert, in alta craticioara.Asezonam cu condimentele care ne plac.La sfarsit punem o legatura de patrunjel tocat marunt si 1 litru de suc de rosii deja incalzit, cu cele 2 linguri de ulei si mai lasam sa dea in cateva clocote.Batem 3 oua intr-o farfurie si cand s-a mai racorit un pic ciorba punem si ouale la ciorba.Este o ciorba foarte buna.Pofta buna !!!