Ciorba de ciuperci pleurotus
Timp de preparare:
1 ora si 15 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
500 g ciuperci pleurotus
2 morcovi
1-2 cepe
1 pastarnac
50 g dovlecel
1 ardei gras
4-5 rosii
1 os de vita (3 cuburi concentrat de vita)
1 legatura leustean
100 g smantana
1 litru bors (1 plic concentrat bors magic)
2 lingurite zahar
4 linguri ulei
sare, piper
Mod de preparare:
Puneti la fiert in 3 litri de apa rece osul de vita sau cuburile de concentrat (daca este cazul, luati spuma). Spalati bine ciupercile si lasati-le sa stea in apa rece.
Curatati si tocati toate zarzavaturile cubulete, morcovul feliute subtiri si ceapa julienne.
Caliti intr-o craticioara legumele incepand cu morcovul si ceapa, ardeiul gras, pastarnacul, dovlecelul, la urma adaugati rosiile taiate marunt si jumatate din luestean tocat. Dupa 10 minute adaugati legumele in oala cu ciorba.
Scurgeti bine ciupercile si feliati-le subtiri, ca si pentru ciorba de burta (vezi video). Caliti-le 2-3 minute intr-o lingura de ulei si adaugati-le peste ciorba. Lasati sa mai fiarba 10-15 minute, adaugati concentratul de bors (sau borsul clocotit), zaharul, dregeti gustul de sare, piper.
In supiera puneti smantana, otet sau zeama de lamaie (cine doreste), adaugati un polonic de zeama clocotita, omogenizand bine cu un tel. Adaugati ciorba si leustean tocat. Cine doreste o poate servi cu ardei iuti sau/si usturoi.
Pofta buna.
Curatati si tocati toate zarzavaturile cubulete, morcovul feliute subtiri si ceapa julienne.
Caliti intr-o craticioara legumele incepand cu morcovul si ceapa, ardeiul gras, pastarnacul, dovlecelul, la urma adaugati rosiile taiate marunt si jumatate din luestean tocat. Dupa 10 minute adaugati legumele in oala cu ciorba.
Scurgeti bine ciupercile si feliati-le subtiri, ca si pentru ciorba de burta (vezi video). Caliti-le 2-3 minute intr-o lingura de ulei si adaugati-le peste ciorba. Lasati sa mai fiarba 10-15 minute, adaugati concentratul de bors (sau borsul clocotit), zaharul, dregeti gustul de sare, piper.
In supiera puneti smantana, otet sau zeama de lamaie (cine doreste), adaugati un polonic de zeama clocotita, omogenizand bine cu un tel. Adaugati ciorba si leustean tocat. Cine doreste o poate servi cu ardei iuti sau/si usturoi.
Pofta buna.