Este o prajitura usor de facut, foarte buna si care va garantez ca place mult copiilor. Reteta o am de foarte mult timp insa de ceva vreme o fac mai des si asta pentru ca ii place mult baietelului meu.
Avem nevoie de: 2 foi de napolitana, 5 oua, 17 linguri zahar, 200 gr. rahat taiat cubulete, 140 gr. nuci prajite taiate marunt, 4 linguri de faina, 1 margarina Rama, 2 pliculete zahar vanilinat.
Cum se face: Intai pregatim blatul - Albusurile se bat spuma foarte bine cu 7 linguri zahar
si se adauga nucile maruntite
apoi rahatul cubulete, iar la final cele 4 linguri de faina.
Compozitia se pune in tava tapetata cu hartie de copt se niveleaza frumos si se coace aprox. 30 minute la foc potrivit (nu-i nevoie de mai mult pentru ca este un blat de bezea)
Cand este rumenit se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca.
Intre timp pregatim crema: punem intr-un castron galbenusurile,10 linguri de zahar, zaharul vanilinat si margarina.
Se pune la fiert pe foc mic si se amesteca pana se ingroasa.
Se lasa la racit si se amesteca din cand in cand. Se ung cele 2 foi de napolitana cu crema racita
pe una din ele asezam blatul
iar pe urma rasturnam foaia de napolitana cu blat cu tot peste cea de-a doua foaie de napolitana unsa si ea cu restul de crema. Se apasa cu palmele pentru a se lipi foile sau putem pune o greutate peste prajitura.