ingrediente:
1 calmar
1 homar
1 Specii de pește pescar sau coada de merluciu
1 kg de scoici
300 g creveți
200g de creveți
1/2 kg de midii
1 ceapa mica
2 catei de usturoi
3 roșii coapte
1 lingurita boia de ardei
1 foaie de dafin
1 împușcat de coniac
Extra virgin ulei de măsline
sare
mod de pregătirea:
Se taie pescar sau merluciu, calmar în inele și curățați midii și scoici.
Apoi, într-o oală de lut pus niște ulei de măsline extravirgin și, atunci când fierbinte, se prăjește pescar sau merluciul și calmarul estetic arsă până la ușor de aur, însoțită de foaia de dafin. Odată se rumeneste, întoarce.
Același lucru putem face cu fructe de mare (homar a trocearemos pentru sofreírla), care, o dată de aur, să se pensioneze prea.
În Cratita adaugati ulei un pic mai mult și ceapa și usturoiul sofreiremos, toate taiate marunt până devine auriu. Odată se rumeneste, se adauga rosiile tocate si se lasa sa gatiti la foc mic pentru aproximativ 20 de minute.
După 20 de minute, retrage sos, se pisa-l și l-am pus în Cratita la foc mic, adăugați boia de ardei și brandy, precum și fructe de mare, pește pescar sau merluciu, calmar, midii și scoici am rezervat mai devreme, sezon la gust, si lasati sa fiarba timp de aproximativ 20 de minute.

va doresc pofta buna